Конференција о инвестиционим потенцијалима Српске

22.09.2021 Актуелно

Конференција „Инвестициони потенцијали Републике Српске“, коју у оквиру „Дана Српске у Србији“ организује Представништво Републике Српске у Србији, одржава се у Београду у присуству званичника Српске и Србије.

Скуп, на којем учествују премијер Српске Радован Вишковић, министар финансија Србије Синиша Мали, представници привредних комора двије републике, као и министри у Влади Српске Вјекослав Петричевић и Златан Клокић, одржава се у Привредној комори Србије филмском презентацијом о могућностима Републике Српске.

Вишковић је истакао да је Србија у Републику Српску уложла кроз инвестиције преко милијарду евра, као и да је на састанку присутно 40 компанија. Најавио је да ће након конференције имати конкретне преговоре са седам компанија које су спремне инвестирати у Српску.

Поздрављајући присутне, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић је рекао да је конференција добра прилика да се о могућим и значајним инвестицијама говори у најприроднијој средини, у Привредној комори Србије.

Цицовић је напоменуо да је сарадња Србије и Републике Српске на највишем, државном нивоу боља него икад, као и да је одлична и сарадња двије владе, па и двије привредне коморе.

Представништво Републике Српске у Србији је организатор девете манифестације Дани Српске у Србији која ће трајати до 29. септембра у 11 градова Србије.

Архива