Додик упутио честитку митрополиту Jоаникију

04.09.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском Јоаникију поводом устоличења на ту часну и одговорну дужност, пожељевши му успјех у обављању ове свете мисије.

– Нека Вам Господ Бог подари здравље, снагу и мудрост да бисте што успјешније предводили вјерни српски православни народ у Митрополији црногорско-приморској и својом љубављу, вјером и ауторитетом учврстили положај Српске православне цркве и њених вјерника који су Вам повјерени – истакао је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ изразио је увјерење да ће митрополит Јоаникије наставити да јача вјеру, јединство и слогу српског народа у Црној Гори, као и поштовање међу народима и свим људима добре воље, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Желим Вам успјех на јачању духовне и моралне снаге православља и очувања традиције и идентитета српског православног народа – поручио је Додик у честитки.

Устоличење митрополита Јонакија биће обављено сутра у Цетињском манастиру. У 8.00 часова почиње Света архијерејска литургија коју ће служити Његова светост патријарх српски Порфирије са архијеријерима СПЦ и осталих помјесних цркава.

Архива