Додик у Рибнику отворио вртић изграђен средствима Србије

01.09.2021 Актуелно

Заједничким средствима Владе Србије, Републике Српске и општине Рибник изграђен је, а данас и званично отворен први вртић у овој локалној заједници. Вриједност пројекта је 350.000 марака. Церемонији је присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик који је разговарао и са општинским руководством.

Општина Рибник добила је први вртић. Мјеста у Јавној предшколској установи “Србија” има за 70-оро дјеце. Радост и одушевљење данас нису крили ни малишани, а ни родитељи.

До сада је у вртић уписано 52 дјеце. У наредном периоду очекује се да буду попуњени сви капацитети.

– Имамо три васпитне групе: јасличку, мјешовиту и групу дјеце пред полазак у школу. У све три групе имамо капацитет за допуну – каже Зорица Стојановић, директорка Јавне предшколске установе „Србија“.

За изградњу овог објекта издвојено је око 350.000 марака. Средства су обезбијеђена уз помоћ локалне, али и републичке власти Српске и Србије.

– Боримо се заједно са добрим људима ове општине да општина буде на понос њиховом живљењу и зато смо се одлучили да један дио средстава концентришемо овдје заједно са Владом Републике Србије којој сам захвалан, предсједнику Вучићу посебно, јер без његовог осјећаја за Српску, сигурно много ствари не би успјели да урадимо – поручио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ. 

Српски члан Предсједништва БиХ навео је да ће са општинским руководством бити реализовани нови пројекти са акцентом на оне инфраструктурне, чиме ће бити побољшани услови за све грађане ове локалне заједнице.

– Пројекат је подразумијевао комплетну адаптацију старе зграде, а уз овај пројекат смо изградили и реконструисали два стана и један дио омладинског дома, нову котловницу – рекао је Небојша Караћ, начелник општине Рибник.

Архива