Додик: Српски борци доказали да су били чувари и браниоци Републике и свог народа

15.09.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни, поводом обиљежавања Дана погинулих и несталих Републике Српске, да су српски борци сачували Републику и доказали да нису били агресори, већ чувари и браниоци свог народа.

– Истина може бити само једна, а зове се грађански рат у БиХ којем су Срби бранили своје породице и своја огњишта. Не само данас, већ сваког дана са дужним поштовањем морамо да чувамо од заборава сваког погинулог и несталог српског борца и цивила, али и да водимо бригу о њиховим покољењима – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да су они дали своје животе за истину, правду, слободу, за Републику Српску и зато је света дужност и обавеза свих институција, а посебно локалних заједница да њиховим породицама омогуће живот достојан човјека.

– Захваљујући српским борцима ми данас имамо своју Републику која је опстала, имамо своју територију која нам гарантује мир и стабилност. Не смијемо дозволити да њихова жртва, јунаштво и храброст буду узалудни. Није довољно само сјећање, већ морамо сви заједно показати одговорност према породицама погинулих и несталих – поручио је Додик.

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила данас обиљежава Дан погинулих и несталих Републике Српске.

Архива