Додик: СДА настала у џамији, коју Бакир Изетбеговић користи за политичке говорнице

06.09.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Бакир Изетбеговић посљедња особа на свијету која би смјела да говори о мијешању вјерских заједница у политички живот ако се зна да му је и партија покојног бабе, коју је наслиједио, практично настала у џамији, и да се по џамијама регрутовало и регрутује чланство.

Додик је нагласио и да се зна да су Бакиру Изетбеговићу џамије и данас говорнице са којих се шаљу партијске и политичке поруке и да џамија у БиХ одређује побједника међу бошњачким политичким тијелом.

На питање Срне да прокоментариише Изетбеговићу изјаву у којој се окомио на Српску православну цркву, Додик је рекао да квалификовати СПЦ као вјерску заједницу која производи конфликте израз је отвореног непријатељства према православним хришћанима најприје у БиХ, а онда и шире.

– Ако постоји вјерска заједница са чије адресе се овдје позивало на мир и суживот то је СПЦ, која своју хришћанску мисију проводи на један друштвено пожељан начин, не угрожавајући било кога. У БиХ се најчешће дизала бука због ставова Исламске вјерске заједнице, а никада ставова СПЦ. Јасно је и на чијој адреси станује нетолеранција – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је указао да нападом на СПЦ Изетбеговић наставља и да се додворава бирачима не би ли вратио пољуљано повјерење и утицај међу муслиманима.

Архива