Додик: Сарајево није мултиетнички град захваљујући армији која је Комшићу дала „златни љиљан“

06.09.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Сарајево није ни космополитски ни мултиетнички град и да је то тако захваљујући армији која је Жељку Комшићу дала „златни љиљан“ за који се он захваљује ево трећи мандат.

– Сарајево је етнички очишћено од Срба и то је учинила политика којој је у рату, али ево и у миру припадао и припада Комшић, а која је током рата на подручју града основала више од 100 логора за Србре. Један је радио чак и након потписивања Дејтонског мировног споразума – истакао је Додик.

Упитан да прокоментарише изјаву Комшића да је Сарајево „мултиетнички град“, Додик је рекао да је лицемјерно да он као резервни бошњачки члан Предсједништва у обрачуну са Кристијаном Шмитом користи оне којих у Сарајеву више нема.

– Колико је Сарајево отворено и слободарско говоре бројеви које не може негирати чак ни грађанин Комшић, а бројеви говоре о карактеру и намјерама политика које заступају муслимани у БиХ од 1990. до данас – навео је Додик.

Што се тиче Комшићевих покушаја да себи прибави легитимитет цитирајући пресуде европских судова, Додик је оцијенио да је то јалов посао, јер Устав познаје српског, хрватског и бошњачког члана Предсједништва БиХ.

– Није српски, Хрвати кажу није ни хрватски, Жељко Комшић онда може бити само бошњачки члан, резервни дабоме, јер су Шефика Џаферовића Бошњаци јавно прихватили за свог легитимног представника – појаснио је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива