Додик: Радићемо ефикасно на изградњи аеродрома Требиње – Српска и Србија заједно у пројекту

14.09.2021 Актуелно

На изгадњи аеродрома у Требињу радиће се ефикасно, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, након радног састанака на коме је финализован договор о изградњи аеродрома Требиње, односно приступних путева и инфраструктуре.

На састанку је договорено да на прољеће почну радови, а распоређене су и дужности.

Додик је поновио је да су Српска и Србија заједно у овом пројекту.

– Веома смо охрабрени настојањима Владе Србије да се овај пројекат убрза. И зато се бавимо оперативним питањим како не би било застоја – нагласио је Додик.

Истакао је да је овај пројекат изазован који тражи посвећеност до краја.

Директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић истакао је да ово јавно предузеће заједно са надлежним Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наставља рад на градњи аеродрома у Требињу.

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић навео је да су састанку присуствовали представници свих надлежних инстиуција, са свих нивоа власти.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да у овом пројекту сви максимално треба да узму учешће, од локалних заједница, до републичких институција.

– Град Требиње ће максимално дати подршку овом пројекту, јер сматрамо да је и те како значајан, да је историјски не само за Требиње него за цијелу Српску. Ми смо спремни да донесемо све неопходне акте, изађемо у сусрет кад је ријеч о таксама, јер је то пројект од стратешког значаја – рекао је Ћурић.

Он је захвалио Србији и предсједнику Александру Вучићу, који је, како је навео, изразио жељу да се аеродром гради управо у Требињу.

Архива