Додик: Комшић још није преболио слом режима Mила Ђукановића

12.09.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да други бошњачки члан Жељко Комшић није крио разочарење резултатима избора у Црној Гори 30. августа и да слом режима /црногорског предсједника/ Мила Ђукановића није још преболио.

Додик је истакао да не зна како би другачије схватио Комшићев напад на Српску православну цркву /СПЦ/ коју Мило Ђукановић, а онда и његов сарајевски адвокат Комшић виде као кривца за губитак власти ДПС.

– Комшићу на примјер није пало на памет да се запита да ли је велика хришћанска побуна, која се десила у Црној Гори резултат дискириминације и угрожавања основних људских и вјерских права од режима Мила Ђукановића и то над најбројнијом вјерском заједницом у држави – истакао је Додик у изјави Срни упитан да прокоментарише изјаву Комшића да Додик, како каже, узима активно учеће у једном пројекту који има за циљ прекрајање граница и дестабилизацију цијеле регије.

Додик је рекао да је „индикативно да само у седам дана имамо нападе на СПЦ, најприје од Бакира Изетбеговића, а сада и од Жељка Комшића.

– Све личи на негдје добро изрежирану представу у којој су ова двојица добили епизодне улоге које би требало да сугеришу да је СПЦ извор нестабилности на овом подручју, а онда да ту тезу продају међународним центрима моћи – нагласио је Додик.

Додик је констатовао да су изјаве попут ове Комшићеве или Изетбеговићеве од прије неки дан прешле с политичког на терен религијског, угрожавајући при том добар међувјерски дијалог који постоји у БиХ.

– Занимљиво је да су СПЦ напала управо она двојица којима џамија обезбјеђује гласове на изборима. Изетбеговић, декларисани муслиман, бар има какво такво оправдање, али хрватски члан Предсједништва, како се Комшић представља, тешко – нагласио је Додик.

Архива