Цвијановић: Шаровић има проблем да јасно изнесе свој став

04.09.2021 Актуелно

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић има проблема да јасно искаже свој став, те да он спада у ред оних политичара који никада не би смјели наглас да кажу оно што мисле и оно што би евентуално жељели да кажу.

– Не мислим да је то добра каракетристика било кога ко је лидер неке политичке партије. Оно што лидери политичке партије треба да имају на уму јесте какво је опредјељење њиховог народа и људи које они представљају, било да је ријеч о политичким партијама, или ако су на неким позицијама шта је то опште опредјељење народа – изјавила је Цвијановић новинарима упитана да прокоментарише Шаровићеву изјаву да је идеја мирне дисолуције тачка разлаза политика СДС-а и СНСД-а и да ће се СДС одлучно супротставити свакој таквој иницијативи.

Цвијановић је истакла да она одлично зна како народ Републике Српске размишља и шта би он желио да ради.

– Оно што карактерише задњих неколико седмица јесте чињеница да смо се ми у Републици Српској, власт и опозиција, усагласили о једној ствари и понову ћу рећи да ми немамо никакву синхронизацију, нити неку велику хармонију јер смо ми просто власт, они опозиција, али о неким кључним стварима требало би да мислимо исто. И то о чему је говорио Шаровић је једна од кључних ствари која говори о опредјељењу народа и било би бар исправно политички, ако не и храбро или мудро, да се о тим темама води, такође, дијалог, нека врста приче и дискусије, а не овако – истакла је Цвијановић, која је предсједница Републике Српске.

Она је рекла да јој се чини да Шаровић настоји себе да сачува у цијелој овој причи, а да му нимало није стало до онога што јесу интереси Републике.

– Или није склон или није спреман да о томе прича на неки начин осим овога како се огласио, а мислим да је он можда и уплашен одређеним стварима – додала је Цвијановић.

Архива