Цвијановић: Oпредјељење Српске је мир и поштовање вјерских заједница

04.09.2021 Актуелно

Предсједницa Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је главно опредјељење Републике Српске мир и да њени званичници желе да устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Црној Гори протекне мирно у складу са утврђеним црквеним правилима, те да тај свечани чин буде празник за сав вјерујући народ.

Цвијановић је нагласила да сви људи треба да покажу поштовање према том светом догађају који треба да протекне у празничној атмосфери.

Цвијановић је изјавила новинарима у Теслићу да је данас одржан састанак највиших функционера Републике Српске и представника Српске на највишим позицијама на нивоу БиХ с обзиром на то да добијају, нажалост, узнемиријуће информација и порука које се односе на овај лијеп догађај какав је устоличење митрополит црногорско-приморског Јоаникија.

– Суочени смо са разним лошим порукама које добијамо са мјеста које би требало да буде свечано и празнично, а које забрињавају. Суштина данашњег састанка јесте наша порука свим грађанима да треба да промовишемо мир и да је Република Српска чврсто уз мир и оно што он значи и што доноси. То подразумијева и да треба да се поштује свака вјерска заједница и њени узвишени догађаји и циљеви – рекла је Цвијановић новинарима након састанка који је одржан на њен позив, а којем су присуствовали предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

Архива