Цвијановић: Није кисеоник опасан по здравље, али Станивуковић и Золак јесу

30.09.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да није кисеоник опасан по здравље пацијената, али јесу Драшко Станивуковић и Александар Золак.

– Проблем са кисеоником је намјерно испродукован да би привукао већи број људи на најављене протесте опозиције пошто организатори протеста нису сигурни да ли измишљена прича о гашењу БН телевизије може привући жељени број људи – рекла је Цвијановић Срни упитана да прокоментарише чињеницу да су резултати анализе показали да се у Универзитетском клиничком центру Републике Српске користи чист кисеоник.

Предсједница Српске је нагласила да су и Станивуковић и Золак одговорни за ширење панике међу становништвом, а посебно међу пацијентима којима живот и опоравак зависе о кисеонику.

– Прилично болесна игра неодговорних људи који зарад политичког профита не презају ни од тога да се играју животима људи. Станивуковићу треба спектакл било које врсте да одвуче пажњу грађана од чињенице да је он један неспособни градоначелник, недорастао за функцију коју обавља и да га случајно не би ко упитао да ли је нешто урадио за грађане Бањалуке, јер је очито да није нагласила је предсједница Српске.

Она је навела да је што се тиче Станивуковића ствар јасна, јер је тај заустављао и амбулантна возила са пацијентима да би правио своје лудорије.

– Њему се не свиђа ни буџет у којем треба наградити здравствене раднике или породиље јер му је то „бацање пара“. Ако Бањалуци треба такав градоначелник, онда га и има, али зашто једном здравственом раднику, доктору Золаку треба ова тема и да се њоме бави на начин да угрожава пацијенте!? То је већ озбиљније питање и тиме се треба озбиљније и позабавити, јер је он могао све у вези са кисеоником да доведе процедурално у ред да је желио и да уопште не угрози ни здравствене установе, а посебно не пацијенте. Ваљда бисмо од једног здравственог радника то требали и очекивати – закључила је Цвијановић.

Резултати анализе показали су да се у Универзитетском клиничком центру Републике Српске користи чист кисеоник.

Узорак који је узет у УКЦ-у показао је да је чистоћа кисеоника 99,90 на једној локацији, а на другој 99,92, што значи много боље него што је и законом прописано за лијек.

Архива