Цвијановић: Моје је да позовем све предсједнике странака на састанак, а њихово је да дођу или не

30.09.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је представницима институција и предсједницима свих парламентарних странака у Српској уредно послат позив за састанак у петак, 1. октобра и да не зна зашто из СДС-а нису обавијестили Мирка Шаровића о томе.

– Могуће да у страначкој канцеларији нико не ради, или можда ради, али не обавјештавају партијског шефа о дописима из институција Републике Српске – рекла је Цвијановић Срни упитана да прокоментарише Шаровићеву изјаву да је из медија сазнао да је предсједница Српске заказала састанак за петак поводом одлуке Уставног суда БиХ о Закону о шумама Републике Српске.

Она је подсјетила да су опозициони лидери прекјуче коментарисали и усвајање одлуке Савјета министара о привременом финансирању заједничких институција БиХ, а претходно је предсједник СНСД-а Милорад Додик обавио телефонски разговор са свим предсједницима политичких партија.

– Неки су рекли да је то у реду, а други да немају ништа против, али наравно да „не могу то јавно хвалити у медијима“. Како су коментарисали у медијима, видјели смо – навела је предсједница Српске.

Она је нагласила да је за њу ирелевантно и то што поручују преко медија поводом позива предсједница Републике да се разговара о одлуци Уставног суда БиХ о Закону о шумама Републике Српске.

– Како је моје било да их позовем, тако је и њихово да одлуче хоће ли или неће учествовати на том састанку и нема ту шта више да се објашњава – истакла је Цвијановић.

Архива