Цвијановић: Комшић и Изетбеговић додатно трују затровану атмосферу у региону

12.09.2021 Актуелно

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да представнике институција Републике Српске интересује Српска, те јака и стабилна Србија, јер јој је она једини ослонац у оваквој БиХ.

– Ми смо зауставили ерозију надлежности Републике Српске, али њима смета више него било шта то што волимо Српску. Вољети БиХ много је тешко у оваквим околностима и са таквим политичарима кави су Жељко Комшић и Бакир Изетбеговић – нагласила је Цвијановић.

Она је навела да Република Српска и њени функционери раде на јачању и очувању Републике Српске и њеног идентитета.

– Ми имамо своја права и обавезе. Нећемо да одустанемо од својих права због неке имагинарне БиХ и неког имагинарног Жељка Комшића који у суштини негдје сједи и неког представља, а не представља – рекла је Цвијановић новинарима у Поткозарју код Бањалуке.

Коментаришући изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да су „све активности Српске православне цркве у Црној Гори политичког карактера и да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик учествује у тим активностима и ради у пројекту прекрајања граница и дестабилизације региона“, Цвијановић је рекла да све што ради Комшић је или смијешно или трагично.

– Комшић је човјек који нема никакву политичку тежину знајући да сједи у Предсједништву БиХ и заузима мјесто хрватског члана Предсједништва и да још ниједном није поступио како би то Устав од њега очекивао, да се стави у функцију заштите колективних права Хрвата – истакла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, Комшић је човјек који, нажалост, нема никакве контакте ни са ким у региону, а ни у Хрватској и смета му све оно што има везе са Републиком Српском.

– Комшић од /српског члана Предсједништва БиХ/ Милорада Додика има велике фрустрације и просто не може да прође ниједан дан а да нема некакав коментар на његов рачун. То су ствари које су константа и које ме не брину – рекла је Цвијановић.

Она каже да је брине мржња којом су се Комшић и Изетбеговић окомили коментаришући СПЦ, истичући да још није чула ниједног српског политичара који се на било који начин окомио на представнике Исламске заједнице или католике који живе у БиХ или региону.

– Код политичара из Србије и Републике Српске сам примијетила да се боре политичким средствима за оно што су легитимни политички циљеви. Оно што раде Комшић и Изетбеговић је само додатна контаминација и тровање ионако затроване атмосфере у региону и то су апсолутне лудости – напоменула је Цвијановић.

Архива