Цагаропулу: Предсједница Српске важан званичник из пријатељске земље

22.09.2021 Актуелно

Гувернерка Јонских острва Роди Краца Цагаропулу угостила је данас предсједницу Републику Српску Жељку Цвијановић, која борави на Крфу.

– Велика нам је част што смо дочекали данас предсједницу у Гувернату Јонских острва, јер поред институције коју представља, она је и један вома битан званичник из пријатељске земље – рекла је Цагаропулу. 

Истакла је да је историја битна како би се изградила заједничка будућност.

– Драго ми је да се и наше историјске везе одржавају и данас, што потврђује и заједничка комеморација страдалницима који су нашли уточиште на Крфу. То да памтимо историју је веома битно како бисмо заједно изградили будућност мира, сарадње и подршке у нашем региону – додала је Цагаропулу.

Нагласила је да је са предсједницом Српске разговарала и о европским интеграцијама.

– Имали смо прилику да разговарамо о изазовима са којима се данас сусрећу наше земље али и о процесу европских интеграција. Свака земља има различите изазове, али је битно да имамо заједнички циљ, да се цијела југоисточна Европа повеже јаким политичким, стратешким, културним и инвестиционим везама. Будућност регије зависи од тога колико можемо да ојачамо наше везе. Наставићемо сарадњу, јер је наш циљ заједнички и у корист је свих наших народа – нагласила је гувернерка Јонских острва.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић положила је данас вијенац на спомен-плочу у луци Гувија, на мјесту на којем су 6. јануара 1916. године искрцани први српски војници.

– Спомен-плоча је постављена у знак захвалности грчком народу који је нашим сународницима тада пружио уточиште и неопходну помоћ – објавила је предсједница Српске на Инстаграм налогу.

Архива