Вишковић: Милан Јелић оставио неизбрисив траг

30.09.2021 Актуелно

У Модричи је данас обиљежено 14 година од смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Тим поводом на Градском гробљу у Модричи положени су вијенци, а парастос је служио Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Фотије, уз саслужење свештеника из Модриче.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да Милан Јелић никада неће бити заборављен док је институција Српске.

Вишковић је рекао да је убјеђен да Модрича не може да заборави лик и дјело Јелића и да ће увијек бити везан за њега.

– Оно што је Милан урадио за овај град, за Репбулику Српску и своју породицу је нешто што остаје неизбрисиво – рекао је Вишковић новинарима.

Он каже да је поносан да је познавао Милана Јелића и био његов пријатељ.

– И данас сам овдје, не само као предсједник Владе, него и као пријатељ Милана Јелића, да се поколним њему и његовим дјелима, а породици да кажем да имају подршку институција Репбулике Српске – рекао је Вишковић.

Министар енергетике и индустрије Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је Милан Јелић својим дјелом оставио дубок траг у Српској и Модричи.

– Милан је учинио велика дјела и зато смо данас овдје да се сјећамо Милана и чувамо га у сјећањима као дивног пријатеља и великог човјека – рекао је Ђокић.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да сви у Српској морају чувати оно што је Јелић чувао најбоље што је могао, а то је Република Српска.

– Ту смо да наставимо оно што је Јелић чинио и надам се да ћемо очувати Републику Српску – рекао је Радуловић.

Петар Јелић, син покојног предсједника Републике Српске, рекао је да је поносан на све што је његов отац урадио и захвалио се институцијама и грађанима што му одају пошту.

Вијенце на гроб Јелића, осим премијера Вишковића и министра Ђокића, положили су изасланик предсједника Српске Слободан Жупљанин, у име делегације Народне скупштине посланик Мара Милошевић, представници општина Модрича и Вукосавља, Фонда „Др Милан Јелић“, удружења и организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, спортских клубова и политичких партија.

Архива