Соколац обиљежио крсну славу – Повеља општине Вишковићу

02.08.2021 Актуелно

Поводом Дана општине Соколац и крсне славе храма Светог пророка Илије, једногласном одлуком одборника СО повеља општине, као највеће признање за допринос развоју ове године је додијељена предједнику Владе Радовану Вишковићу.

Одлука је образложена заслугом Владе и премијера за развој Сокоца, упркос проблемима узрокованим пандемијом.

Соколац је биљежио привредни раст упркос изазовима које је донијела пандемија ковида, а захваљујући подршци Владе Републике Српске, пребродили су и тешку финансијску ситуацију у којој су били, попут већине локалних заједница.

Начелник општине Милован Бјелица каже да развој није заустављен а акценат је на туризму, бољој инфраструктури, привреди…

– Никада врата Владе нису била затворена за Соколац, рјешавали смо најбитније. На Сокоцу се налази и Српско војничко спомен-гробље „Мали зејтинлик“ и нова насеља настала након егзодуса сарајевских Срба, због чега је неопходна изградња нове инфаструктуре – рекао је Бјелица.

Соколац јесте по површини највећа општина Источног Сарајева, али има и значајнијих потенцијала.

Предсједник Владе изразио је задовољство додјелом Повеље, поручујући да је ова локална заједница имала, а и убудуће ће имати подршку Владе.

Осим довршетака водовода, и локалне путне инфраструктуре, у наредном периоду приоритет ће бити израда главног и идејног пројекта „брзе саобраћајнице“ или „треће траке“ од Власенице према Подроманији која ће се, како је најављено, градити етапно.

Архива