Са Козаре позиви на јединство

22.08.2021 Актуелно

Са великог политичког скупа СНСД-а на Козари, који је окупио око 20.000 грађана, јуче – поруке мира, слоге и јединства. Из опозиције данас покушаји да скуп омаловаже, а број учесника умање.

Предсједник највеће странке у Српској Милорад Додик, одговара: „Бавите се собом и својим организацијама, ако их имате“.

СНСД-у, како је синоћ поручено, мир, стабилна Република Српска са јаким институцијама, њено јачање и опстанак, главни су постулати.

– Нема Милорад Додик право да поклекне и да каже некоме странцу да је он добродошао овдје, јер наши преци овдје то нису дали, јер наших којих је 30.000 погинуло за Републику Српску не смију битим издани. Неће бити издани. Овај СНСД то нема – рекао је Додик.

Додик је са Козаре јасно поручио – СНСД неће водити ратове, али ће донијети политичке побједе. Чување и јачање Републике Српске, каже, главни је задатак.

– Никога не вријеђамо и никога не дирамо, а нека проба Бакир Изетбеговић кренути на Републику Српску па да види како ће се провести. Немојте нас дирати, немојте дирати Републику Српску, не можете је дирати јер то није дозвољено, то је забрањено. Забрањено је Републику Српску издати. Забрањено је Републику Српску омаловажавати. Ја сам тај који ће проводити вашу вољу. Важнији сте ми ви него сви странци који се поредају од истока до запада – поручио је Додик.

Додик је са Козаре најавио инвестиционе подухвате, у свакој локалној заједници, колико год била тешка сљедећа година, јер поред заштите Републике Српске и њених интереса, потребе грађана су приоритет.

– И међу нама има битанги с којим треба рашчистити. Ал да би ја могао да се рашчистим и да их побацамо, морате ми ви помоћи. Не можеш бити директор, а да се не окренеш и не помогнеш. Нећеш бити директор. Онај ко буде, мора то и да заслужи – додао је Додик.

Република Српска може бити јача, никако слабија. Морамо да вратимо оно што су нам отели, истакао је Додик.

– За нашу јасну поруку да смо заједно, да је ово СНСД, да овај СНСД одавде не одустаје, да овај СНСД не предаје никоме ништа, не продаје и да ће побиједити на изборима. Одавде крећемо на побједу – изјавио је Додик.

Такве поруке засметале су опозицији, која данас пребројава и критикује. Додик је, за РТРС је изјавио да се СНСД никад није бавио, анализирао и причао о страначким скуповима СДС-а, ПДП-а или било које опозиционе странке, јер је то унутрашња ствар њихове организације.

– Није ми јасно зашто се опозиција данас бави страначким окупљањем СНСД-а ако је то, како кажу, пропало? Зашто се цијели дан баве нечим што, према њима, није вриједно пажње? То је наша страначка прича – каже Додик.

Додик каже и да су опозицији, Владо Тришић и БН ТВ, одредили шта морају данас да кажу, онако „објективно“, како то, истиче, само БН ТВ зна. А опозицији поручује:

„Није вам лако, и ја вас у том случају и разумијем и жалим. Господо, вас пет не може окупити трећину људи који су синоћ били присутни на Козари. И то је чињеница која боли и вас и БН ТВ. Наставите у том духу бављења са мном, док реално ништа не радите! Само причате исту причу. Опозиција је сва дјела којих нема сабрала у изјавама о мени, које врте у круг. Мало се бавите собом и својим организацијама, ако их уопште имате!“

Оно чиме се синоћ бавио СНСД, биле су поруке јединства и окупљања.

– Наша побједа нека буде за све, за сваког човјека ове Републике, за сваку жену, дијете. Наша побједа је добра за све. Наша побједа је Република Српска – закључио је Додик.

Архива