„Градоначеник Бањалуке би радије да руши, него да гради“

19.08.2021 Актуелно

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске саопштило је да Бањалука и грађани који су дали повјерење градоначелнику Драшку Станивуковићу нису заслужили да од тог града прави још једну „Задругу“.

– Драшко Станивуковић, нажалост градоначелник Бањалуке, кад год му је досадно почне да лаже и оптужује за криминал и корупцију све оне који не желе да му допусте да од највећег града у Српској направи „Задругу“ – наводи се у саопштењу.

У Министарству сматрају да би Станивуковић, „умјесто што кука“ да му је опет поништено рјешење о рушењу „Кајака“ и пријети кривичним пријавама, требало да добро проучи рјешења која је донијело Министарство и да својим сарадницима нареди да поштују законом прописане процедуре.

– Он је, ваљда, једини градоначелник који би радије да руши, него да гради и који од једног од најчистијих градова у регији прави сметљиште – наводи се, између осталог, у реаговању Министарства на Станивуковићеве објаве на друштвеним мрежама.

Ради објективног информисања јавности, из Министарства наводе да су дужни да кажу да су сваки пут, враћајући предмет у вези са „Кајак терасом“ првостепеном органу на поступање, у складу са Законом о општем управном поступку, дали упутства за поновно вођење поступка, међутим, поновна рјешења Градске управе нису у складу са прецизним и јасним упутствима, а сам тим ни са законом.

– Да ли је ријеч о нестручности или градоначелник намјерно, из само њему знаних разлога, тражи од својих сарадника да доносе нестручна и незаконита рјешења, за која зна да морају бити поништена, како би фарса која само њему одговара што дуже трајала – питање је на које би требало он да одговори – истакли су из Министарства.

Из овог ресора су упитали зашто Станивуковић, кад је толико сигуран у исправност својих рјешења, до сада није срушио бесправно саграђени објекат и поштедио јавност још једног ријалитија у којем је он главна звијезда?

Из ресорног министарства позивају Станивуковића да почне да ради свој посао у складу са законом и да коначно почне да испуњава предизборна обећања, која је, како наводе, очигледно, олако давао – без имало моралне одговорности.

Архива