Цвијановић: Постигнуто јединство, бесмислена галама

06.08.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је бесмислена прича и галама коју су лидери опозиције направили у вези са изјавом српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о састанку са Кристијаном Шмитом.

Она сматра да је та тема беспотребно репродукована на тај начин.

– Нити је ко рекао „идем и водим све“, или „идемо ми сви“, него је речено хипотетички да постоји таква могућност или варијанта и ево, ако хоћете да причате, најбоље да причамо заједно – рекла је Цвијановић.

Она је додала да не разумије потребу да се од тога прави било каква медијска или нека друга прича.

– Нити имам намјеру да доливам уље на ватру, нити да их посебно коментаришем, само не разумијем потребу да се неко том темом бави на тај начин. Правити причу и галаму око тога је бесмислено – рекла је Цвијановић.

Она је изразила задовољство чињеницом да је на састанцима, на којима је присуствовала, а који су подразумијевали присуство и власти и опозиције, постигнуто јединство и заједнички став.

– Не морам то чак назвати ни политичким јединством, али јесте политичка зрелост која је довела људе из различитих политичких партија за један сто и који су дефинисали неке заједничке приоритете – рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да нема намјеру никаквим медијским наступом да квари нешто што сматра да је у интересу грађана Српске, а то је управо та политичка зрелост и заједнички став.

Архива