Цвијановић: На састанку са Вучићем манифестовано јединство

04.08.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас за РТРС да је на данашњем састанку руководства Српске са предсједником Србије Александром Вучићем изражен јединствен став – изашли смо из оквира наметања, сматрамо да је то превазиђена форма и да требамо да живимо свој пуни демократски капацитет.

– То значи да наше институције раде све послове за које су задужене по Уставу и законима и да нема мјеста никаквим неизабраним странцима, посебно упитно изабраним странцима и онима који су се показали као лобисти сарајевске политике – истакла је предсједница Српске.

Она је додала да је изузетно важно политичко разумијевање, те да је на састанку са Вучићем манифестовано јединство и јединствен став да је Република Српска дејтонска категорија, да треба неометано да функционише и живи свој административни, политички и економски живот, те да су „бонска овлаштења“ превазиђена и врло упитно донесена.

Предсједница је истакла и да је наметнута одлука одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка изазвала политичку кризу у БиХ.

Она је нагласила да Србија читав низ година показује веома конструктивну улогу када је у питању Република Српска, уз сву подршку у економском и финансијском смислу.

– Велики пројекти су оно за шта смо ми посебно заинтересовани… увијек је добро знати да постоји опредијељеност Србије да заједно учествујемо у тим пројектима – навела је предсједница Републике Српске.

Архива