Вишковић уручио кључеве станова за 48 избјеглих и расељених лица

08.07.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић вечерас је у Требињу уручио кључеве станова за 48 избјеглих и расељених лица за које је изграђена нова стамбена зграда.

Вишковић је рекао да му је жао што ово питање није раније ријешено јер су интерно расељени људи и њихове породице претрпјели значајне посљедице када су помјерени са својих огњишта.

– Треба сви да будемо поносни што Република Српска има снаге да рјешава оваква животна питања људи – рекао је Вишковић након уручења кључева.

Он је изразио очекивање да ће свих 48 породица, које су послије дуго времена добиле свој дом, у новим становима осјетити срећу, радост и напредак.

Вишковић је рекао да се Влада Републике Српске кредитно задужила са око 20 милиона евра да би ријешила питања интерно расељених лица у Српској.

Он је додао да у тим пројектима учествују и локалне заједнице са око 10 милиона евра на рјешавању питања инфраструктуре и пројектне документације.

Вишковић је истакао да у Српској још има људи у колективним центрима, али очекује да ће то ускоро бити ријешено.

Републичке институције и град Требиње у изградњу и опремање зграде у Требињу уложили су укупно око 3,6 милиона КМ.

Уз премијера Вишковића, кључеве су станарима нове зграде уручили и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, вршилац дужности директора Секретеријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љубо Нинковић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Архива