Ковачевић: Воља народа – гаранција нове побједе СНСД-а

02.07.2021 Актуелно

СНСД ће на предстојећим општим изборима остати побједничка странка која ће на најодговорнији могући начин наставити развој свих локалних заједница и Републике Српске, оцијенио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Имам потребу да се осврнем на све чешће помпезне и потпуно неосноване најаве из опозиције како ће они, наводно, побиједити на сљедећим изборима наредне године – написао је Ковачевић на „Фејсбуку“.

Он је рекао да су одавно навикнути на такве најаве, које се, како је рекао, никада нису обистиниле, те оцијенио да је очигледно да опозиција свој тренутни оптимизам темељи на изборном резултату у Бањалуци.

– У том смислу је потребно подсјетити јавност да је резултат са локалних избора у Бањалуци идентичан резултату оствареном на општим изборима 2018. године, када су СНСД и странке владајуће коалиције у Републици Српској оствариле убједљиву и историјску побједу – указао је Ковачевић.

Ковачевић је појаснио да је једина значајна промјена која се у односу на тај резултат догодила на прошлогодишњим локалним изборима, та да су СНСД и странке владајуће коалиције доживјеле озбиљан раст повјерења грађана Републике Српске, за разлику од опозиције која је постигла историјски најлошији резултат.

– Није згорег подсјетити да је на локалним изборима прошле године СНСД сам освојио више гласова од СДС-а, ПДП-а и ДНС-а, дакле, комплетне опозиције, заједно – написао је Ковачевић, који је уз ову објаву приложио и приказ резултата СНСД-а у односу на комплетну опозицију на изборима 2018. и 2020. године.

Архива