Ковачевић: Од Комшића се очекују напади на Србе, али ће Додик бити јака брана

22.07.2021 Актуелно

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић оцијенио је да Срби, Србија и Република Српска од Жељка Комшића, који је преузео предсједавање Предсједништвом БиХ, могу очекивати само нападе, али да ће српски члан овог колективног тијела Милорад Додик томе бити јака брана.

– Комшић ће сада додатно да се потруди да својим потезима покуша да Срба и Републике Српске буде што мање. И потрудиће се да Србију званично обиљежи као непријатеља број један за БиХ – рекао је Ковачевић за Вечерње новости.

Он истиче да ће, ипак, у Предсједништву БиХ српски члан Милорад Додик и даље бити јака брана, јер ће се супротстављати сваком нападу на српски народ, Србију и Српску.

– Биће, вјероватно, и покушаја наметања лоших одлука по Српску, али Додик има механизам у Предсједништву да такве одлуке и прегласавања одбаци преко Народне скупштине Републике Српске, која се увијек изјашњава када је прегласан српски члан – додао је Ковачевић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да српски корпус од Комшића може очекивати да ће сваку могућу прилику, како на домаћем тако и на међународном плану, искористити за неку врсту напада на уставни концепт конститутивности народа, па и поједине сусједне земље.

– Комшићево предсједавање Предсједништвом БиХ ће представљати континутитет синхорнизованог наступа са званичницима СДА, што према сусједним земљама значи наставак деструктивне реторике – рекла је она.

Делегат у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић рекла је да предстоји период када ће осовина Жељко Комшић – Шефик Џаферовић – Бакир Изетбеговић нападати све што је српско.

– Све ће бити подређено бошњачким интересима, а на штету Срба. Комшић нападима на све што је српско и Србију брани властити политички живот, јер зависи од Бошњака. Он мора да буде главни бич политике Бакира Изетбеговића, уколико жели нови мандат – истакла је Мајкићева.

Она каже да су годинама напади на Србију доносили посебне политичке поене код бошњачког корпуса, чега је Комшић свјестан.

– Велика срамота за БиХ су напади на Србију од Комшића и бошњачких првака, јер је Србија прва помогла БиХ кад су биле потребне вакцине – напоменула је Мајкићева.

Архива