„Коалиција за Сребреницу“ не прихвата наметнути закон

24.07.2021 Актуелно

Коалиција „Заједно за Сребреницу“, коју чине све српске партије из овог мјеста, поручила је да никада неће прихватити наметање закона којим се Срби желе приказати геноцидним.

– Срби су народ који је у 20. вијеку процентуално дао највише жртава у односу на број становника и лицемјерно је и апсурдно да га англисаксонска политика прогласи геноцидним. То никада нећемо прихватити – истакнуто је у саопштењу.

Осуђен је, како су у Коалицији назвали, кукавички начин наметања закона о „забрани негирања геноцида и покушај застрашивања српског народа“.

Из ове коалиције су најавили да ће још снажније и упорније радити и инсистирати на истраживању и објављивању чињеница о злочинима почињеним над српским народом Сребренице у свим ратовима вођеним на овим просторима у 20. вијеку који има све карактеристике геноцида.

– Никада нећемо заборавити јаме и српска стратишта од Јадовна и Јасеновца до Крагујевца и од Кравице до Залазја, Ратковића, Брежана, Подравања, Бјеловца, Скелана – поручено је у саопштењу које је потписао предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић.

Коалиција је позвала све патриотске снаге на јединство у овим изазовним временима, јер се, како су нагласили, само тако може сачувати Република Српска која ће идуће године прославити 30 година постојања.

Архива