Додик: Српски народ увијек на правој страни историје

03.07.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас, током обиљежавања 79 година од Битке на Козари, да је српски народ увијек био на правој страни историје.

Додик је истакао да се на специфичан начин борбе воде и данас.

– Боримо се за слободу и за државу и морамо очувати Републику Српску – рекао је Додик.

Истакао је да се мора обезбиједити памћење због будућих генерација.

– Не смијемо заборавити своје жртве. Српски народ је својом наивношћу своје побједе подијелио са другим народима на овом простору и са тим морамо да раскинемо – поручио је Додик.

Додик је нагласио да ће једнога дана Република Српска и Србија бити једна држава.

– Десиће се историјски моменат. Морамо бити стрпљиви – додао је Додик.

Додик је истакао да Република Српска добро стоји, да је стабилна, да се развија и да је опредијељена за мир, али да неће да нестане да би ушла у ЕУ.

Он је напоменуо да поново из германског свијета, који је већ нападао Србе, опет шаљу високог представника, који није легитимно именован и поручио да га Република Српска неће прихватити.

– Ја имам намјеру да упорно, ратничком и козарачком храброшћу, браним слободу овог народа увијек и од свакога, и од оних међу нама који мисле да је због малих профита добро склонити заставу Републике Српске да не би увриједили некога – додао је Додик.

Битка на Козари је симбол страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа, током које је убијено око 40.000 цивила, а 68.000 их је протјерано и интернирано у логоре.

Овај важан историјски догађај заједнички организују одбори влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.

Архива