Додик: Српска стабилна, у ФБиХ конфузна ситуација

05.07.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска стабилна, креће се добрим путем и нема неких посебних политичких, економских и социјалних изазова који би могли да угрозе њену институционалну стабилност и укупну стабилност Републике.

– С друге стране, у ФБиХ видимо једну конфузну ситуацију, али то је њихова ствар и из пристојности не коментаришемо уколико то не задире у наше интересе – рекао је Додик након састанка са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.

Додик је истакао да је интерес да БиХ функционише у складу са Уставом, а не са илузијама и наметнутим концептима који троше вријеме и енергију а не могу да се остваре.

Додик је рекао да је данашњи састанак био изузетан, као и посјета министра Сијарта, који је Републици Српској и ФБиХ уручио донацију од по 100.000 вакцина против вируса корона, те да је та равномјерна расподјела одлука Владе Мађарске.

Додик је најавио да ће ускоро посјетити Мађарску и разговарати са премијером Виктором Орбаном о наставку политичко-привредне сарадње и јачању билатералних односа.

Подсјећамо, у Источном Сарајеву одржан је састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.

Архива