Додик: Шмит нема легитимитет и Српска га неће прихватити

03.07.2021 Актуелно

Срски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да Кристијан Шмит није легитимно именован за високог представника и поручио да га Република Српска неће прихватити.

Напоменуо је да поново из германског свијета, који је већ нападао Србе, опет шаљу високог представника.

Додик је истакао да Република Српска добро стоји, да је стабилна, да се развија и да је опредијељена за мир, али да неће да нестане да би ушла у ЕУ.

– Нема идеје коју могу да нам понуде да бисмо ми трансформацију Републике Српске учинили према томе да се она изгуби. Не смијемо поклекнути никаквим обећањима типа ЕУ. Ми хоћемо, наравно, у ЕУ, али хоћемо да се видимо да улазимо тамо, а не да нестанемо да бисмо били ЕУ. Таква ЕУ нам на треба, а не треба нам ни НАТО – истакао је Додик на обиљежавању 79 година од Битке на Козари.

Он је додао да су Срби, као неки други народи овдје, могли да буду мање горди и да се мање супростављају, али да онда не би били Срби.

– Били бисмо исти као ови крај нас који, кад год се појави неко од странаца, у било којем облику, као и сада нови високи представник, шире руке и приглре их као оне који им нешто доносе, приклањајући се њиховој политици која је увијек усмјерена опет према страдању Срба – нагласио је Додик.

Он је у обраћању на Мраковици рекао да су данас ту како би се још једном сјетили борбе за слободу, која се и данас води.

Архива