Додик: Само повлачење наметнуте одлуке може БиХ вратити у пређашње стање

24.07.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да се БиХ може вратити у пређашње стање само ако се повуче нелегитимна одлука о допуни Кривичног закона коју је наметнуо Валентин Инцко, а која је довела у питање опстанак БиХ.

Додик је нагласио да је за ову одлуку Инцка општепознато да не постоји подршка ни у међународној заједници на шта упућује и последње засједање Савјета безбједности УН-а.

– БиХ не може више да управља међународни протектор. Сви треба да знају да Република Српска никада није предузимала радикалне потезе. Реаговали смо само због притисака и пријетњи у одбрани свог опстанка и очувања Републике Српске која је политичка реалност, а коју неки попут Инцка и његових међународних ментора упорно покушавају да дисквалификују. Е, то неће моћи јер је народ и руководство Републике Српске одлучно у одбрани свог идентитета а против било каквог протектората који не постоји нигдје у Европи, само у БиХ – истакао је Додик.

Он је поручио да сви морају да схвате да ће све наредне реакције Републике Српске бити само одговор на нелегитимно и узурпаторско понашање одлазећег високог представника и дијела међународне заједницe.

Архива