Додик: Поруке из Поточара служе за застрашивање Срба

11.07.2021 Актуелно

Поруке које су данас послате из Поточара служе да се додатно преплаши српски народ, оцијенио је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик додајући да је прича о геноциду у Сребреници апсолутно неодржива јер није чињенично заснована.

Додик каже да поруке бошњачких званичника и овога пута служе да на бази фалсификата историјских чињеница Бошњаци изграде свој мит о народном и националном постојању.

– Те поруке нису неуобичајене, а упућене су српском народу како би се додатно преплашио порукама које шаљу заједно са међународним актерима, поготово са „овим моћнима“ из Црне Горе – рекао је Додик за Танјуг.

Додао је да Црна Гора својим присуством у Поточарима и порукама које данас шаље покушава да ојача своју позицију и да се „наметне као фактор у региону“.

– Било би пристојно да су оставили породице Бошњака које су изгубили своје најмилије да обиђу гробове и да им се у молитви придруже. Политику правити на гробовима то само може и ради сарајевска политика – закључио је Додик.

Додао је да на тај начин скрећу пажњу на себе, а подршку траже у онима из међународне заједнице који су се окупили како би „опрали савјест“ због ратова у бившој Југославији.

Архива