Додик: Политика странке је отварање простора младима

11.07.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Лакташима да је политика странке да се на многим мјестима отвори простор за младе који су изградили свој политички имиџ и активизам кроз СНСД.

– СНСД је партија континуитета и сада сам увјерен више него икад у снагу СНСД-а и њено међугенерацијско и свако друго прожимање – рекао је Додик на изборној конференцији Општинске организације СНСД Лакташи, на којој је за предсједника овог одбора изабран Мирослав Бојић.

Додик је навео да је СНСД у Лакташима успјешно провео унутарстраначки изборни циклус, те додао да ова странка живи са народом у Лакташима и показује да је народна партија, као што то показује и у многим другим срединама.

– Овдје су били и оснивачи странке, који су сада у поодмаклим годинама, али је видљиво да је Општинска организација подмлађена, гдје и сам начленик општине припада младима који треба да преузму одговорност за Републику Српску – рекао је Додик и додао да су у овој локалној заједници урађени многи пројекти.

Он је додао да СНСД рашчишћава са одређеним људима као што је то примјер у Козарској Дубици и другим мјестима.

– Ми нисмо партија која некога прогони, него само подстичемо надзорне и контролне органе да раде свој посао. Нико није заштићен и бићу захвалан сваком из тих органа на откривању почињених золупотреба – истакао је Додик.

Новизабрани предсједник Општинског одбора СНСД-а Лакташи Мирослав Бојић рекао је да је са изборне конференције послата јака порука да је СНСД у Лакташима доминантан са пуно младих и да је, уз постојеће чланство, ова организација ојачана и новим члановима.

Он је рекао да се иде у даље акивности јачања странке у функцији припрема за наредне опште изборе 2022. године, а циљ је да се оствари што увјерљивија побједа на изборима за предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ, али и за остале нивое.

– Настављамо даље са развојним пројектима у овој општини. Припремамо низ пројеката које ћемо кандидовати Влади Српске у намјери да их што више реализујемо – рекао је Бојић, који је и начелник општине Лакташи.

На изборној конференцији изабран је нови Општински одбор СНСД-а Лакташи, као и Статутарна комисија.

Архива