Додик: Изетбеговић иде у лов на вјештице, а БиХ пуца по шавовима

30.07.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да се СДА неће опоравити у бошњачком политичком тијелу чак и ако Бакир Изетбеговић од јутра до мрака настави да напада Додика, јер је и Бошњацима јасно да он иде у лов на вјештице док се у СДА одвија егзодус кадра, а БиХ пуца по шавовима.

Упитан да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву у којој њега оптужује за нефункционисање БиХ, Додик је рекао да је штета што и након 26 година Бакир Изетбеговић за нефункционисање БиХ тражи кривицу у свима осим у својој партији, чији је лидер жртвовао и мир за БиХ.

– Није му довољно да Додиком и његовом политиком ни домаћој публици објасни зашто два од три народа неће овакву БиХ и зашто Бошњаци, подржани међународним фактором, стално и изнова генеришу кризе у БиХ – истакао је Додик.

Лидер СНСД-а је упитао зашто су у Дејтону писали Устав на који ће пристати Срби и Хрвати, а након Дејтона га мијењали само да буду задовољни Бошњаци.

– Изетбеговићу је лакше да путем парола полуистина и лажи објашњава актуелни тренутак у БиХ, него да реално сагледа ћорсокак у којем се данас налазимо – нагласио је Додик.

Архива