Додик: Истина коју треба бранити законима и силом није истина!

24.07.2021 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да нема те одлуке ни ауторитета који ће промијенити истину о рату, али и о политичкој стварности у БиХ, па ту ништа не може ни посљедња одлука међународног мешетара Валентина Инцка.

– Застрашивање Срба због истине завршиће дебаклом оних који мисле да се један народ, који је као мало који страдао за слободу, на овакав начин може утамничити или застрашити – поручио је Додик.

Он је нагласио да је Инцко то добро знао, па такву одлуку није донио на примјер прије 12 година када је дошао, већ је то урадио одлазећи из БиХ, без икакве одговорности за догађаје који ће услиједити, јер је узео милионе евра у тој земљи не показавши ни зрно одговорности.

– Истина коју треба бранити законима и силом није истина, јер ако је нешто очигледно и ако је нешто стварно не треба му никаква одбрана, па је јасно какву Инцко истину брани и ко му због тога аплаудура – рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да је 26 година прошло од грађанског рата и за 26 година није се успјело са наметањем колективне кривице нити је лаж постала истина, тако ни Инцкова посљедња пакост неће имати више успјеха.

– Чак и да запуше уста свим Србима, како да ућуткају међународне ауторитете попут Гидеона Грајфа, судије попут Матимба Нијамбе, која је изузела мишљење у судском процесу генералу Ратку Младићу, и бројне друге свјетске ауторитете – констатовао је Додик.

Он је указао да Република Српска нема никакву обавезу да конструктивно приђе новонасталој ситуацији, јер ништа није учинила да до ове ситуације дође и поручио да они који су запалили ватру мисле како ће угасити пожар.

Архива