Цвијановић: У парламентарну процедуру иду два изузетно важна законска рјешења

26.07.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да су два законска рјешења која ће бити упућена у парламентарну процедуру изузетно важна и да су резултат данашњег договора предсједника свих парламентарних странака са сједиштем у Српској.

Цвијановић је навела да ће та законска рјешења у парламентарну процедуру упутити посланички клубови свих политичких паритија Републике Српске.

Он је изразила увјерење да ће се то десити у наредних неколио дана.

Након састанка предсједника свих парламентарних странака са сједиштем у Српској поводом најновије одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“, Цвијановић је рекла да се Народна скупштина бави и другим важним темама.

Она је додала да ће лидери политичких партија, заједно са осталим представницима институција, односно носиоцима функција, наставити рад у континуитету.

– То је суштински важно питање. То значи да имате засједања и да имамо заједничке састанке и да ћемо из седмице у седмицу, како ситуација буде налагала, доносити заједничка рјешења – појаснила је Цвиајновић.

Она је нагласила да сматра да је то и највећа добит за грађане Републике Српске.

– Покушавао да градимо јединство и заједничке ставове о свим суштинским питањима у интересу свих наших грађана, а то грађани од нас и очекују – закључила је Цвијановић.

Архива