Цвијановић: Личне фрустрације Јовичића и Радовића

06.07.2021 Актуелно

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је за Срну да изјаве Радислава Јовичића и Милана Радовића не заслужују неки посебан коментар, нити политичку оцјену, те да су то њихове личне фрустрације.

– Што се тиче Јовичића, да је остао министар не би ништа ни изјављивао. Проблем је што он кривца за то што није остао на тој позицији види у мени, а не у себи – рекла је Цвијановић упитана да прокоментарише Јовичићев позив да поднесе оставку на мјесто предсједника Републике.

Када је ријеч о Радовићу који трчи из партије у партију у нади да ће добити неку високу функцију, Цвијановић је рекла да она нема такав трчкарајући политички манир, а што се тиче институција Републике Српске, оне извршавају своје обавезе, Република је стабилна и таква ће и остати.

– Они, наравно, као опозиционари имају пуно право да критикују, као што ја, као дио владајуће структуре, имам пуно право да кажем да је њихова политика базирана на испразним причама и нереалним обећањима – изјавила је Цвијановић одговарајући на питање Срне да прокоментарише Радовићеву изјаву да „покушај стварања тоталитарног режима тјера инвеститоре“.

Потпредсједница СНСД-а је нагласила да оно што брине јесте чињеница да опозиционари из Српске тако лако усагласе ставове и изјаве са сарајевским политичарима, а никако да се окупе око кључних ствари за Српску у институцијама Републике Српске.

Архива