Влада Српске отвара простор за запошљавање најбољих студената

03.06.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да Влада Српске отвара простор за запошљавање најбољих студената, који нико није питао, нити ће их питати да ли имају партијску књижицу.

Цвијановић је истакла да је њихова партијска књижица њихов индекс који показује да су имали сјајне резултати.

– То значи да су и сјајни, посвећени људи и ако су могли да заврше факултет са одличним оцјенама, онда заслужују и добро радно мјесто – рекла је Цвијановић новинарима у Требињу.

Цвијановић је напоменула да је Влада Српске и ове године најавила да ће они који су међу најбољим студентима моћи да одраде свој приправнички стаж у Влади.

– Управо Влада на чијем челу се налази СНСД, као најдоминантија политичка партија, отвара простор за запошљавање најбољих студената и уопште их нико није питао имате ли ви партијску књижицу ове или оне партије, нити ће их то питати – поручила је Цвијановић.

Она је рекла да је чињеница да млади могу да учествују у процесима онда кад су дио система.

– Дио система постајете или зато што радите у систему или зато што креирате одређена рјешења која проводи тај систем. Ту видим велику везу између политике и онога што јесте управљачки кадар – рекла је Цвијановић.

Она је навела да у Владу Српске и у друге институције система, јавна предузећа, улазе људи који су постигли сјајне резултате на факултету и то им је награда да не морају да иду на биро.

Цвијановић је поручила да је против тога да се стичу упитне дипломе, а поготово да се на основу њих остварују нека права.

Архива