Влада Српске издвојила више од 400 милиона КМ за пројекте у Бијељини

20.06.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Српске Радован Вишковић састали су се данас Бијељини са руководством града.

Предсједница Српске је истакла да нема успјеха и развоја без добре сарадње локалних и републичких власти.

Она је нагласила да је Влада Републике Српске до сада у стратешке пројекте у Бијељини издвојила више од 400 милиона КМ и да ће реализација договорених пројеката бити настављена.

Предсједница Цвијановић је навела да је на састанку било ријечи о пројекту ауто-пута од Бијељине до Раче, рекавши да се пуно улаже пројекте водопривреде, пољопривреди, Дрински насип, али да је неопходно да Градска управа заврши своје обавезе да би републичке власти могле даље да реагују.

– Свако треба да ради свој дио посла и да уз добру сарадњу дођемо до реализације пројеката – рекла је Цвијановић, оцијенивши да Бијељина има добру будућост, као и Република Српска, те да су резултати показали да је Република из кризе изашла ојачана и да се стварају добре претпостравке за привреду.

Премијер Српске је поручио је да ће Влада и даље помагати Бијељину и грађане овог града.

– Влада Републике Српске не гледа политичку припадност и одосиће се према грађанима Семберије одговорно, као што је то радила и до сада – рекао је Вишковић.

Додао је да су договорени пројекти у Бијељини у фази реализације, истичући да је експропријација трасе ауто-пута од Раче према Бијељине завршена у 95 одсто.

Додик је истакао је да је републичка власт вољна да подстиче пројекте и да ће сви које су раније договарани бити реализовани.

Он је навео да су новац за ауто-пут, Дрински насип обезбиједити Република, додајући да су створени услови да ове године почну радови на ауто-путу.

– Ниједан од пројеката није заустављен и све фунцкионише како то предвиђа Устав и закон – рекао је Додик.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић захвалио је највишим званичницима Републике Српске на посјети, поручивши да су на тај начин учинили част тој локалној заједници која ће се у будућности, као и до сада у пуном капацитету ставити у функцију реализације свих договорених и будућих пројеката.

Састанку у згради Градске управе присуствовали су и министарка финансија Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић и министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић.

Након састанка са руководством града Бијељина, Цвијановић и Вишковић посјетили су болницу „Свети Врачеви“ и Дом здравља у Бијељини.

Архива