Вишковић: Пред Српском значајан инвестициони циклус

18.06.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да Република Српска може да се избори са свим недаћама само уколико се сваки дан економски развија и јача.

На отварању Прве инвестиционе конференције „Могућности и изазови привредног развоја Републике Српске“ у Лакташима, Вишковић је изразио увјерење да ће ова конференција дати одређене смјернице развоја Српске у наредним годинама.

– Пред Српском је значајан инвестициони циклус, који почиње у овој години, али ће бити пренесен и у наредне, јер су то велики инвестициони пројекти. Очекујемо да од овог тренутка имамо инвестиције у Републици Српској од неколико милијарди КМ у енергетику, путну инфраструктуру, туризам, пољопривреду и све што може допријети бржем економском развоју – рекао је Вишковић.

Вишковић је подсјетио да је Влада, заједно са својим социјалним партнерима, прије свега Привредном комором и Унијом удружења послодаваца, у протеклом периоду креирала такве мјере и рјешења која су довела да Српска у економским показатељима буде одмах иза Србије.

– У првом кварталу ове године бруто друштвени производ  Републике Српске је 2,1 одсто. Ако узмете у обзир да је у посљедњем кварталу прошле године БДП био негативан 2,8 одсто, лако је процијенити колики је тај раст – истакао је Вишковић.

Архива