Уклањање видеа о пресуди Ратку Младићу удар на истину

15.06.2021 Актуелно

Са званичних налога СНСД на друштвеној мрежи „Фејсбук“ уклоњен је видео садржај „Генерал се данас уписао у легенду“ у којем су пренијети ставови предсједника Милорада Додика о пресуди генералу Ратку Младићу коју је донио Механизам у Хагу.

За нас у СНСД ово представља још један удар на истину и право нашег народа да јавно износи своје мишљење, јер се у самом видеу износе ставови предсједника Додика које дијели већина српског народа.

У тренутку уклањања овај видео је видјело више од 700 хиљада корисника „Фејсбука“, а о њему се у коментарима изјаснило више од 2000 људи који су изнијели различите ставове. Уклањањем овог видеа уклоњени су и ставови тих људи, којима је на овај начин ускраћено право на изношење мишљења.

Приликом продукције овог садржаја били смо свјесни могућих забрана или санкција, али нисмо жељели да због њих одступимо од указивања на истину. Уклањање овог видеа сматрамо једном врстом напада на јавно и отворено изношење ставова. Ово представља логичан слијед догађаја након што су неке теме постале забрањене и након што су наши грађани приморани да се о тим темама на друштвеним медијима оглашавају користећи знакове интерпункције или избјегавајући да се о њима директно изјашњавају.

СНСД није и никада неће бјежати од тога да јавно износи истине о свим темама важним за наш народ, јер би се у противном сврстао на страну оних који на тај начин насилно желе да забране нашем народу да износи било какво, а посебно истинито мишљење о темама које су нам важне.

Архива