СНСД: Само они који су се одрекли свог оснивача и своје идеологије могу лажно да оптужују друге

06.06.2021 Актуелно

Српска демократска странка се одрекла свог оснивача, свог имена и своје идеологије и зар ико жив вјерује да се због пар повластица у Сарајеву нису одрекли и Републике Сропске, саопштено је из СНСД-а.

У саопштењу се истиче да се СДС није одрекао само старе матрице по којој више пута изговорена лаж постаје истина.

– Правили су се мртви када је Радовану Караџићу требала помоћ у истинитом свједочењу пред Хашким судом, умјесто њих то је чинио Милорад Додик, не страхујући за свој политички рејтинг, нити се плашећи ОХР или Бошњака. Ни Караџићево премјештање на издржавање казне у Велику Британију СДС није дотакло, и ту су се правили мртви. За јасеновачку грађу, која је трунула по подрумима институција којима су они газдовали, заинтересовали су се када је Милорад Додик спасио и учинио видљивом за цијели свијет – истиче се у саопштењу.

Из СНСД-а су упитали зашто се СДС сада брине за празнике Републике Српске када су их стидљиво прослављали и зашто једином живом активном политичару који је учествовао у стварању и проглашавању Републике Српске у Народној скупштини сада спочитавају да је није стварао.

У саопштењу се истиче да само злонамјерни могу тумачити изјаву Милорада Додика тако како је тумачи опозиција у Српској и поручују да је 9. јануар Дан Републике био и биће, те да се Додик тог датума веома добро сјећа, за разлику од опозиционих лидера, јер је учествовао у доношењу одлуке о стварању Српске.

– Ко је то још од функционера остао у СДС-у, а да је дао допринос стварању Републике Српске? Није остао нико, јер то више и није СДС. То је партија различитих пребјега, сумњивих личних и професионалних биографија, спремна на сваку врсту сарадње са пробосанским снагама зарад мрвица са босанског стола. Само они који су се одрекли и оснивача и идеологије и својих ствараоца и прегаоца могу да оптужују другога да је спреман на одрицање од најсветијих симбола нашег народа – наглашава се у саопштењу из СНСД-а.

Архива