Прњавор: Томаш и Врховац обишли новоизграђени пут у Шибовској

03.06.2021 Актуелно

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и директор Инвестиционо – развојне банке Републике Српске /ИРБРС/, Дражен Врховац, одржали су данас у Прњавору заједнички састанак.

Након састанка Томаш и Врховац су обишли 1,5 км новосаграђеног пута између насеља Шибовске и Калаба, који је саграђен заједничким средствима општине и ИРБ-а.

Вриједност овог пројекта је 134 хиљаде марака, од чега је општина издвојила 60 хиљада КМ, а ИРБ 74хиљаде КМ.

Начелник Томаш се захвалио Врховцу, рекавши да је први директор ИРБ-а који је помогао да општина добије пројекат.

„Захвалан сам ИРБ-у и директору Врховцу, јер без ове помоћи овај путни правац никада не би био урађен“, рекао је Томаш.

Директор ИРБ-а Дражен Врховац каже да тренутно приводе крају пројекте седмог јавног позива, у оквиру финансијског маханизма, који проводе заједно са партнерима Министарством финансија, Министарством локалне самоуправе, УНДП-ом и Амбасадом Швајцарске. Широм Републике Српске одобрена су укупно 64 пројекта, међу којима и овај за Прњавор, а који доприносе бољем животу грађана.

– У оквиру свих тих 64 пројекта укупно смо грант средства обезбиједили 5,1 милион, а вриједност свих тих пројеката је 8,4 милиона марака. Што се тиче општине Прњавор, Инвестиционо развојна банка је уложила својих средстава 58,7 милиона и од тога 6,6 милиона за стамбено збрињавање грађана, највише младих брачних парова да остану да живе у нашој Републици Српској – каже Врховац.

Начелнику и сарадницима честитао је на успјешној и квалитетној реализацији пројекта. С обзиром да су, каже, једни од најбржих који су испунили све постављене услове, то их кандидује да се јаве и на осми јавни позив који ће бити објављен крајем године. Врховац додаје да ће ИРБ и даље подржавати општину Прњавор и пројекте који долазе из ове локалне заједнице.

Архива