Додик: Видовдан – синоним за велика страдања, али и побједе

27.06.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Видовдан синоним за велика страдања српског народа, али и побједе и национална надахнућа који нас обавезује да са поносом чувамо своју историју и његујемо културу сјећања.

У честитки поводом Видовдана коју је упутио команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, официрима, подофицирима и свим припадницима Војске Републике Српске, Додик је истакао да је Видовдан дан када треба посебно да се присјетимо свих припадника јуначке Војске Републике Српске који су уградили своје животе у темеље Српске и сачували Републику.

Додик је припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука пожелио да наставе са поносом да баштине традицију ВРС и доприносе очувању мира и стабилности, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Видовдан, крсна слава ВРС и 3. пјешадијског /Република Српска/ пука, биће обиљежен сутра у порти манастира Свете Тројице у Сасама код Братунца.

ВРС сачувала је у рату територију Српске и заштитила народ борећи се истовремено против снага муслиманско-хрватске коалиције и НАТО-а, чија је авијација у неколико наврата вршила агресију на Републику Српску и линије фронта које су држали Срби.

ВРС је постојала је од 12. маја 1992. до 1. јануара 2006, након чега је ушла у састав Оружаних снага БиХ. Војно насљеђе и идентитет Војске Републике Српске његује Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук.

Архива