Додик: Учинити Српску оазом за инвестирање

18.06.2021 Актуелно

Републику Српску требамо учинити оазом за инвестирање, истакао је Милорад Додик, српски члан и пресједавајући Предсједништва БиХ, на отварању Прве инвестиционе конференције под називом „Могућности и изазови привредног развоја Републике Српске“, обраћајући се путем видео линка.

Истакао је да је потребно знати како се може инвестирати у Републику Српску и какве подстицаје инвеститорима Република Српске може да обезбиједи.

– Драго ми је што сте се окупили на првој конференцији који организује Инвестициона банка. Ово је било потребно, а значајно када чинимо то у години након пандемије, када морамо да се вратимо реалним економским стварима и реалном економском животу, да обезбједимо довољно информација за све оне који имају идеју, жељу, новац да инвестирају – нагласио је Додик.

Додик је поручио да је јако важно да управо овакав капацитет конференције се успостави и да са ње се получе значајни резултати.

– Које законе треба промјенити, како их учинити доступним и мобилним. Треба да дамо најбоље могуће одговоре, а подржаћу резултате конфренеције и обезбиједити закључке конференције да буду оперативно подржани од наших иституација, Владе и Парламента. Овакву шансу не смијемо пропустити јер ко сада направи искорак и ко је спреман да обезбједи стимулативно окружење може да рачуна на бољу будућност – рекао је Додик.

Архива