Додик: Опозиција само потврђује да су ловци на скупљање јефтиних поена

06.06.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ни Мирко Шаровић, ни Бранислав Бореновић, нити било ко други у Републици Српској не треба да брани Дан Републике Српске од Додика, који је за разлику од њих учествовао у њеном проглашавању.

– Свим добронамјерним људима је јасно да сам одговарао на питање, на нечије идеје да и Република Српска свој дан слави када слави свој дан и Србија. Ти добронамјерни су могли такође да прочитају да сам рекао да о тој идеји треба разговарати, и да ће се 9. јануар увијек славити у Републици Српској. Нити сам рекао да ћемо Дан републике славити на неки други датум, нити је та одлука у мојим рукама – нагласио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише реаговања опозиције на његову изјаву у вези са обиљежавањем Дана Републике, Додик је рекао да је задивљен спремношћу СДС-а и ПДП-а да бране Републику Српску од Додика.

– Још када би били спремни да је бране од великобошњачке политике или међународне окупације признао бих им да су патриоте. Овако, само потврђују да су ловци на скупљање јефтиних поена – закључио је Додик.

Архива