Додик: Операцијом „Kоридор живота“ заокружена територија Српске

27.06.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је датум када је реализована операција „Коридор“ важан у историји српског народа и да се сврстава у најважније догађаје националног ослобођења.

– Операција ‘Коридор живота’ била је велика, успјешна и једна од најзначајних акција Војске Републике Српске којом је заокружена територија Републике Српске, што јој даје историјску димензију, јер је обједињен источни и западни дио Републике Српске – нагласио је Додик.

Поводом обиљежавања 29 година од операције „Коридор“, најсложеније и најзначајније операције коју је извела Војска Републике Српске или битке за живот, Додик је рекао да је пробој Коридора обезбиједио да Република Српска буде јединствена територија и спојена са матицом Србијом.

– Ова операција је била изнуђена, а додатни мотив за њену реализацију била је смрт 12 бањалучких беба због недостатка кисеоника – навео је Додик.

Он је нагласио да је дужност свих у Републици Српској да његују сјећање на хероје који су током ове операције обезбиједили територијалну цјеловитост и опстанак српског народа западно од ријеке Дрине, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

“- Због тога им дугујемо вјечну захвалност, као и тадашњем руководству које је донијело ову храбру одлуку, али и завјет да ћемо чувати Републику Српску, без које нема ни нашег опстанка на овим просторима – поручио је Додик.

Архива