Додик честитао српским кошаркашицама освајање титуле

28.06.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је кошаркашицама Србије освајање златне медаље на Европском првенству, истичући да су златне дјевојке оствариле један у низу великих успјеха којим су показале да су најбоље у Европи.

– Вашом сјајном игром још једном сте нас учинили срећним и поносним јер на најбољи начин промовишете своју земљу и свој народ. Ми из Републике Српске посебно смо поносни на наше кошаркашице које су дио репрезентације Србије – истакао је Додик.

Он је нагласио да су европске шампионке својом мајсторском игром и умијећем на терену златним словима уписане у историју српске кошарке, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Додик је женској кошаркашкој репрезентацији Србије пожелио много успјеха у даљим такмичењима, изразивши увјерење да ће и даље бити у врху европске и свјетске кошарке чиме ће своје навијаче у Републици Српској и Републици Србији чинити срећним и поносним.

Женска кошаркашка репрезентација Србије синоћ је савладала Француску у финалу Европског првенства 63:54 и други пут у историји постала шампион Старог континента.

Архива