Цвијановић у Крупи на Уни: Слиједи рјешавање приоритета, попут водоснабдијевања

01.06.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је данас са општинским руководством Крупе на Уни договорено рјешавање приоритетних питања, као што је снабдијевање водом становништва.

– Оно што ће бити приоритетно рађено и гдје ће доћи подршка је изградња једне фазе водовода за шире подручје што је веома битно за пољопривредне произвођаче којих у овој општини има доста – рекла је Цвијановић послије састанка.

Она је додала да је други пројекат за шта ће доћи интервенција из Кабинета предсједнице Републике изградња игралишта и спортског терена у Хашанима.

– Тиме желимо да покажемо свој доприност развоју локалне заједнице. Желимо да имају мјеста за окупљања и за манифестације – објаснила је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да у општини Крупа на Уни постоји потреба да се ради на санацији локалних путева као и једног регионалног, за који ће иницијатива ићи према предузећу „Путеви Републике Српске“.

Према њеним ријечима, важна је опредјељеност локалних и републичких институција да се јача међусобна сарадња јер се на тај начин може остварити све оно што је грађанима потребно.

Цвијановић је нагласила да ова локална заједница има значајан потенцијал, те да је на републичким и локалним институцијама да заједничким ангажманом ураде све да би се побољшао живот грађана.

– Мислим да ће кроз јаче везе републичких и локалних институција бити видљиво побољшање у квалитету живота грађана. Много тога овдје планирамо радити – оцијенила је Цвијановић.

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић захвалио је за посјету предсједници Српске и најављеној помоћи.

– Ми смо опредијељени да овдје живимо и очекујемо да ће институције Републике Српске својом подршком омогућити опстанак и останак људима на овом простору – рекао је Кљајић.

Архива