Цвијановић: Приоритет успостављање пољопривредног факултета

03.06.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Требињу да је један од приоритета успостављање пољопривредног факултета у овом граду.

Цвијановић је, након састанка са руководством града Требиња, рекла новинарима да је у претходних неколико година удвостручен број пољопривредних газдинстава на подручју града, што значи да је пољопривреда перспектива овог краја, као и туризам.

– Треба да омогућимо да нам се дјеца школују овдје и да ће сигурно бити стимулативније, више њих ће уписати тај факултет – рекла је Цвијановић.

Она је додала да Требиње има огромну развојну шансу, те да се о овом граду увијек прича као о бисеру који је отворен за туристе, али и за боље финансијско стање свих у том сектору.

Цвијановић је навела да овдје препознаје много других потенцијала и развојних шанси, те да локална и републичка власт треба да те шансе претворе у реалност.

Предсједница Српске је, након што је присуствовала припремној настави за матуранте које је организовала Градска управа Требиње, рекла да је одушевљена овим пројектом, те да би то могао да буде стимулативан примјер и за друге локалне заједнице.

– Размишљамо о томе да се можда и на још један начин који ће бити више системски уреди да бисмо добили одговарајућу припремну наставу за наше ученике који желе да постану студенти, а са друге стране да бисмо растеретили тај родитељски, породични буџет – рекла је Цвијановић

Архива