Цвијановић честитала Видовдан – Крсну славу Војске Републике Српске

27.06.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске.

– У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ.

На велики празник Видовдан, који је синоним за велика страдања, али и побједе и национална надахнућа, са неизмјерном захвалношћу и посебним пијететом сјећамо се припадника Војске Републике Српске, хероја који су утрли пут слободе и уградили своје животе у темеље Републике Српске.

Обавеза свих нас је да баштинимо сјећање на војску која је настала из народа, подсјетимо се на њен часни војни пут у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и борце који су јуначки бранили и одбранили своја вјековна огњишта и Републику Српску, право да живимо у слободи и миру.

Њихова жртва трајно нас обавезује да чувамо, бранимо и градимо нашу Републику, јединог гаранта опстанка и слободе српског народа на овом простору. У увјерењу да ћемо сваки наредни Видовдан прослављати у још бољој и снажнијој Републици Српској, честитам вам празник и срдачно вас поздрављам – наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Архива