Вишковић: Сада се на дјелу види да Дрина спаја Србе

15.05.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је, у сусрет заједничкој сједници влада Српске и Србије, која ће бити одржана у понедјељак, 17. маја, поручио да је важно што су Српска и Србија дошле у позицију да специјалне и паралелне везе претачу у пројекте, међу којима је и Хидроенергетски систем Горња Дрина.

– У понедјељак у Источном Сарајеву у 10.00 часова почиње заједничка сједница влада Републике Српске и Србије и ове године домаћин је Српска. Прошле године смо прескочили тај церемонијал искључиво због вируса корона – рекао је Вишковић у Бијељини.

Он је изјавио да ће на сједници бити ријечи о ХЕС Горња Дрина, изградњи ауто-пута од Раче до Бијељине, те аеродрому у Требињу, указујући да се о пројектима Горње Дрине прича деценијама, а да до данас ништа није урађено.

– У понедјељак полажемо камен темељац за почетак радова на ХЕС Горња Дрина, то су /хидроелектране/ Бук Бијела, Фоча и Паунци. Исто тако, припремићемо процедуре за изградњу ауто-пута – ових 17 до 20 километара од Раче према Бијељини. Аеродром у Требињу иде својом процедуром – навео је Вишковић.

Премијер Српске је истакао да су то на неки начин пројекти који омогућавају да се више само не прича како су Срби из Српске и Србије браћа и један те исти народ, него се то сада и показује.

– Сада и дјелима показујемо да је ријека Дрина само једна љепотица која не дијели, него спаја. Дрина спаја Србе који живе са њене једне и друге стране и тако ће остати у наредном периоду – поручио је Вишковић.

Архива