Вишковић: Морална обавеза народа да баштини традицију Војске Републике Српске

12.05.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је у честитки, поводом Дана Војске Републике Српске, да је да је морална обавеза српског народа да баштини традицију Војске Републике Српске и његује сјећања на одбрану Републике.

Вишковић је навео да је 12. маја 1992. године Народна скупштина донијела одлуку о формирању Војске Републике Српске, као израз легитимне воље народа Републике Српске.

– На 29. годишњицу од формирања Војске Републике Српске, одајемо почаст за више од 23.000 страдалих бораца, који су своје животе уградили у темеље Републике. Њихова жртва омогућила нам је да данас живимо у слободи – навео је Вишковић у честитки коју је упутио у своје и у име Владе Републике Српске.

Он је истакао да је Војска Републике Српске током одбрамбено-отаџбинског рата била најзначајнији фактор у одбрани српског народа.

Вишковић је честитку упутио припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, који баштини традицију Војске Српске.

Архива